De Vliegende Hollander

Jubileumconcert Voorschotens Kamerkoor 50 jaar

Op zaterdag 1 juni bestaat ons koor 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een jubileumconcert met een première van het nieuwe avondvullende muziekstuk De Vliegende Hollander van onze dirigent Nico Philip Hovius.

De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van kapitein Barend Fokke die op aandringen van de Heeren XVII (bestuurscollege van het VOC) belooft in een paar maanden op en neer te varen naar Nederlands-Indie. Hij gaat een pact aan met de duivelin Luci Fer, die voor gunstige winden zal zorgen, maar die hem ook verleidt op Eerste Paasdag te vertrekken. Dit is het noodlot verzoeken en zal inderdaad ook het nodige onheil afroepen over de schipper en zijn schip...

De uitvoering zal mede worden verzorgd door een pianist, een strijkkwintet en twee zangsolisten, een alt en een bas. Het concert zal worden uitgevoerd in de Dorpskerk en begint om 20:00 uur

Toegang €25,00

In de online verkoop €22,50 en €12,50 voor jongeren tot 16 jaar.

De online voorverkoop start begin maart!